Przedślubna 50, czyli pytania, które warto zadać właścicielowi/manegerowi sali weselnej
Postaramy się krótko podpowiedzieć, jakie pytanie warto postawić managerowi w sali weselnej, nim zdecydujemy się na rezerwację. Wybór takiej idealnej sali nie będzie prosty. Na pewno bardzo ważne będzie patrzenie na to, czy sala jest funkcjonalna i jak wiele możliwości nam daje. Czasami warto także zastanowić się nad tym, jakie wymagania mamy względem takiej sali pod kątem wielkości czy też położenia.
Jeśli chodzi o pytania, które można postawić to z pewnością warto poruszyć takie kwestie jak:
1. Jaka jest cena od osoby
2. Jaka zaliczkę trzeba wpłacić
3. Kiedy jest rozliczenie
4. Czy jest pokój dla Pary Młodej
5. Ile płaci się za wyżywienie dla obsługi
6. Czy za dzieci płaci się mniej
7. Jaki wystrój Sali jest w cenie
8. Czy jest minimalna ilość gości
9. Czy płaci się za puste krzesła, gdy ktoś nie przyjdzie
10. Czy ponosi się koszty zniszczeń dokonanych przez gości
11. Ile płaci się za zakwaterowanie gości
12. Czy płaci się korkowe
13. Czy lokal daje tort, ciasto
14. Czy mamy serwowane kawy, herbaty w cenie
15. Czy jest możliwość zorganizowania dodatkowych atrakcji
16. Czy jest tak zwany wiejski stół
17. Czy gdy rezygnuje się z wesela po podpisaniu umowy to trzeba ponieść jakieś koszty
18. Ile osób mieści się w Sali
19. Ile jest kelnerów do obsługi
20. Jak długo trwa przyjęcie, do której
21. Do której pracuje obsługa
22. Czy manager będzie brał udział w weselu, czy nadzoruje przebieg
23. Kiedy trzeba podać ostateczną ilość gości
24. Czy jest klimatyzacja
25. Gdzie są toalety, kto o nie dba
26. Gdzie jest przechowywany alkohol, czy jest zamykany
27. Czy jest miejsce dla palaczy
28. Czy kawę podają kelnerzy czy jest gdzieś wystawiona
29. Czy jest sejf na pieniądze dla Młodych
30. Czy są inne przyjęcia w obrębie takiej Sali weselnej
31. Ile jest miejsca na parkingu 32. Czy w lokalu będzie miejsce do zabawy dla dzieci
33. Czy jedzenie, które zostaje można zabrać ze sobą
34. Kto roznosi alkohol
35. Gdzie jest miejsce dla oprawy muzycznej
36. Czy sala ma swój sprzęt do nagłośnienia czy trzeba samodzielnie o to zadbać
37. Czy puszczany jest dym w czasie tańca
38. Jak wygląda zasilanie w przypadku awarii
39. Czy są posiłki dla wegetarian 40. Kiedy trzeba przywieźć alkohol
41. Jak ustawione są stoły, jaki mają kształt
42. Jak wygląda nakrycie
43. Czy sala zajmie się rozłożeniem podziękowań dla gości i wizytówek
44. Czy lokal zapewni na stołach kwiaty
45. Czy przed salą można postawić kartę z rozstawieniem stołów i propozycją menu
46. Ile trwa doba hotelowa dla gości
47. Jak duże są pokoje
48. Gdzie znajdują się pokoje
49. Czy są łóżka dla dzieci
50. Czy jest szansa na przygotowanie dostawki.